Acasă JUSTIȚIE Laura Codruța Kovesi a câștigat votul din LIBE cu 26 de voturi....

Laura Codruța Kovesi a câștigat votul din LIBE cu 26 de voturi. Candidatul francez a obținut 22 de voturi

2137
0
laura codruta kovesi dna

Laura Codruța Kovesi a obținut 26 voturi în comisia pentru libertăți civile și justiție (LIBE) a Parlamentului European, clasându-se pe locul întâi pentru ocuparea poziției de procuror-șef al Parchetului European. Pe locul doi s-a clasat candidatul francez Francois Bohnert cu 22 voturi, iar pe trei Andres Ritter (Germania), care a obținut un singur vot.

Laura Codruța Kovesi a câștigat și marți seară votul din comisia pentru control bugetar a Parlamentului European pentru desemnarea procurorului-șef al Parchetului european, clasându-se peste contracandidații săi din Franța și Germania.

Fosta șefă a DNA a primit 12 voturi, Francois Bohnert 11 voturi, iar Andres Ritter a obținut un singur vot.

Fosta șefă a DNA a declarat că prioritatea ei este crearea unui Parchet european independent şi eficient, că nu este vinovată de nicio una dintre acuzațiile care i se aduc în România și că are o experiență vastă în spate care o va ajuta să-și respecte obligațiile ce-i revin în această misiune. Kovesi a primit aplauze la final.

Kovesi a răspuns multor întrebări legate de acuzațiile aduse de PSD, ALDE și aliații lor mediatici, ea spunând de fiecare dată că a respectat legile. A demontat dosarul penal făcut de secția specială pentru magistrați, calificând acuzele drept neadevărate.

Mai mulți europarlamentari, din diferite grupuri politice, au declarat că o susțin și îi recunosc realizările și s-au declarat solidari cu ea în fața acuzațiilor. Pe de altă parte, europarlamentarul Maria Grapini (membru al partidului fondat de Dan Voiculescu) a stârnit ilaritate în sală cu o serie de acuze identice cu cele vehiculate în fiecare seară de Antena 3.