Acasă CATEGORIE De la casieră promovată direct în Guvern, acum în conducerea companiei Rompetrol

De la casieră promovată direct în Guvern, acum în conducerea companiei Rompetrol

530
0
secretara rompetrol tariceanu

O fostă casieră angajată direct la Cancelaria primului ministru în 2007 a fost numită acum de către Ministerul Energiei în Consiliul de Administrația al Rompetrol Rafinare.

Adunarea Generală a Acționarilor Rompetrol Rafinare a aprobat luni numirea lui Nicoleta Viorica Soisun, în vârstă de 31 de ani, în Consiliul de Administrație al companiei petroliere.

Ceea ce este deosebit în ascensiunea profesională a noului membru CA Rompetrol Rafinare este faptul că în anul 2007, cu un an înainte de a termina facultatea, Soisun și-a schimbat locul de muncă. De la casier la Casa de Editură și Presă Realitatea Românească ea s-a angajat direct la Cancelaria primului ministru. Această funcție era deținută atunci de către Călin Popescu Tăriceanu. La momentul angajării sale la Cancelarie, instituție atât de ermetică din punct de vedere al noilor angajări, Nicoleta Soisun era studentă. Din 2009 ea este consilier în cadrul Secretariatul General al Guvernului. Ea și-a luat licența în contabilitate și informatică de gestiune în 2008 și a absolvit un master în ”contabilitate internațională” în 2014.

Soisun îl înlocuiește în CA Rompetrol Rafinare pe Marius Mitruș, fost ofițer SRI.

Marius Mitruș, membru în Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare, a acuzat în decembrie 2017 acţionarul minoritar al companiei, adică statul român prin Ministerul Energiei, că a fost pasiv, „fără capacitate de reacţie în cazul deciziilor ce îi puteau afecta interesul”.

„Am reuşit să nu îmi fac “prieteni” printre reprezentanţii acţionarului majoritar – KMG Internaţional, care s-au dovedit că au o capacitate de “accesare” (pe căi oficiale) a structurilor statale, infinit mai mare decât a chiar reprezentatului Statului Român”, spunea Marius Mitrus, într-o postare pe Facebook. Acesta preciza că, în calitate de membru CA al Rompetrol, a depus diligenţe continue pentru aducerea companiei în zona de legalitate, pentru creşterea activului net, care ajunsese mult sub jumătatea capitalului social. În tot acest timp, Ministerul Energiei nu s-ar fi implicat în nicio formă în această problemă.

În CV-ul noului membru din board-ul companiei se arată că Nicoleta Viorica Soisun a lucrat în perioada 2006-2007 în funcţia de casier la casa de editură şi presă Realitatea Românească pentru ca ulterior să ajungă direct referent la Canceleria Primului-ministru, care în perioada 2007-2009 a fost Călin Popescu Tăriceanu.

DISTRIBUIȚI