Acasă POLITICĂ Kelemen Hunor: „A citit cineva programul de guvernare PSD? Pare scris între...

Kelemen Hunor: „A citit cineva programul de guvernare PSD? Pare scris între două beri”

452
0
kelemen hunor tariceanu dragnea udmr psd alde

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a indemnat pe membrii partidului să analizeze noul program de guvernare propus de PSD-ALDE, pentru că „toate aceste acorduri sunt pe termen lung”. Luni, noul Guvern va primi votul de încredere în Parlament, iar voturile UDMR ar putea decide soarta guvernului Dăncilă.

„A citit cineva programul de guvernare? Ştiu că Balint l-a citit şi mi-a spus că arată de parcă ar fi fost scris în Ministerul Agriculturii, între două beri. Se va decide săptămâna viitoare referitor la acest plan de guvernare şi ar fi foarte bine dacă v-aţi exprima şi voi părerea. Eu aş fi foarte bucuros ca mâine dimineaţă să citiţi acest program de guvernare şi să ne spuneţi ideile voastre până luni dimineaţa. Avem şi noi idei referitoare la perioada următoare pe care vrem să le prezentăm. Toate aceste acorduri sunt pe termen lung”, a transmis Kelemen Hunor, sâmbătă seara, cu ocazia participării la ceremonia de aniversare a 15 ani de la înfiinţarea Conferinţei Tineretului Maghiar.

Membrii conducerilor celor două camere ale Parlamentului au decis ca audierile miniştrilor guvernului condus de Viorica Dăncilă să se desfăşoare luni, între orele 8.00-14.00, urmând ca până seara să fie dat şi votul final.

În urma consultării PSD cu UDMR, Kelemen Hunor a părut muțumit de discuţiile cu premierul desemnat Viorica Dăncilă și a mai spus că nu s-a discutat despre posibilitatea cooptării Uniunii la guvernare, pentru că nu este cazul.

Liderul UDMR s-a remaracat prin modul cum a apreciat prestația doamnei Viorica Dăncilă: „Mi-a plăcut că a răspuns la toate întrebările fără să se uite la Liviu Dragnea.”

Vicepreşedintele PNL, Florin Roman, a declarat că dacă UDMR nu va vota pentru învestirea Guvernului, Guvernul Dăncilă nu va trece.