Acasă RECOMANDĂRI Legea pensiilor a suferit modificări. Prevederile au fost schimbate de la 1...

Legea pensiilor a suferit modificări. Prevederile au fost schimbate de la 1 ianuarie 2018

227634
36
olguta vasilescu ministrul muncii psd

Legea pensiilor a suferit numeroase modificări în prima zi a lunii ianuarie 2018, conform unui act normativ apărut în Monitorul Oficial și care a intrat în vigoare la acea dată. Printre altele, a dispărut obligația angajatorilor de a acorda salariaților ajutorul de deces.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 103/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul asigurărilor sociale se aplică de la data de 1 ianuarie 2018. O parte semnificativă dintre modificările incluse în document fac referire la Legea pensiilor.

Printre schimbările notabile care au apărut în prima zi a anului curent se numără faptul că, din moment ce angajatorii nu mai datorează, în mod normal, contribuția la pensii, aceștia nu mai trebuie să acorde ajutorul de deces în cazul morții unui salariat sau a unui membru de familie al acestuia.

În rest, modificările care operate la Legea pensiilor nu fac altceva decât să adapteze prevederile acestui act normativ la transferul contribuției de pensii în totalitate în sarcina salariaților. De asemenea, au fost eliminate toate referirile la pensiile militarilor, din moment ce aceștia au din nou o lege specială pentru pensiile lor.