Acasă POLITICĂ Mai mulți miniștrii din Cabinetul Dăncilă au probleme de integritate. Lista miniștrilor...

Mai mulți miniștrii din Cabinetul Dăncilă au probleme de integritate. Lista miniștrilor cu probleme penale

13545
0
dancila dragnea psd

Liviu Dragnea a spus răspicat că membrii de partid cu probleme penale vor putea face parte din guvern, dacă au susţinere în CEx, iar lista oficială a Cabinetului Dăncilă a confirmat intrarea în Executiv a mai multor politicieni cu probleme de integritate. Aceasta este lista miniştrii cu probleme din Cabinetul Dăncilă.

Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani

Acesta a fost trimis în judecată, alături de Mihail Ştefănescu şi firmele Urban Electric şi ICIM, pentru evaziune fiscală şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani, prejudiciul produs în acest caz fiind de peste 220.000 de lei.

Un alt PSD-ist al cărui dosar ar putea fi redeschis de DNA este vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Paul Stănescu. Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut săptămâna trecută redeschiderea unui dosar pe numele său, un dosar care vizează fapte din 2010, el fiind anchetat anterior de DNA Craiova şi închis în 2013. Primul termen va avea loc pe data de 25 ianuarie.

Paul Stănescu a fost respins în data de 16 ianuarie, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier interimar.

Rovana Plumb, suspectată de complicitate la abuz în serviciu. Deputaţii au blocat în plen începerea urmăririi penale

Pe 22 septembrie, procurorii anticorupţie au cerut încuviinţarea urmăririi penale pe numele său în Dosarul Belina, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează şi pe fostul vicepremier Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

Deputaţii au respins, însă, în plen cererea DNA de urmărire penală a Rovanei Plumb, în dosarul „Insula Belina”, cu 183 de voturi împotrivă şi 99 de voturi pentru, blocând astfel anchetarea sa.

Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, scăpat şi el de DNA de colegii parlamentari. Procurorii anticorupţie au cerut urmărirea penală pentru instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii

Viorel Ilie, a fost scăpat de senatori de urmărirea penală, după ce, pe 25 august anul trecut, DNA ceruse anchetarea sa pentru instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Lucian Şova, urmărit penal în dosarul lui Toni Greblă pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite

Lucian Şova, ministrul propus pentru preluarea Ministerului Transporturilor, a fost audiat în ianuarie 2015 la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul în care este urmărit penal, alături de fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă.

Toni Greblă este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite. Acuzaţiile i-au fost aduse la cunoştinţă în 22 ianuarie, când a fost dus de anchetatori cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie.

DISTRIBUIȚI