Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, nu şi-a anunţat demisia de la conducerea instituţiei, ea declarând în schimb că a avut acceptul iniţial al lui Cătălin Ioniţă de a prelua şefia Poliţiei Române, deşi ulterior acesta a făcut raport prin care refuza numirea.
Ea a prezentat şi o cronologie a faptelor de la momentul anunţului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniţă la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniţă îi dădea acceptul pentru ocuparea funcţiei.
Pe de o parte avem documente, pe de alta vorbe. Acordul a fost semnat de Cătălin Ioniţă marţi, înainte ca eu să dau declaraţia publică privind propunerea de demitere a actualului şef al poliţiei.
Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că imediat după ce a anunţat că propune schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei, începând cu seara de marţi, s-a declanşat în spaţiul public o campanie de denigrare a lui Cătălin Ioniţă referitoare la familia lui şi la activitatea lui profesională din trecut.
În ceea ce priveşte demisia sa, ea a afirmat că miniştrii sunt validaţi în coaliţie, unde li se şi aprobă retragerea.
Premierul Mihai Tudose a postat, joi seară, un mesaj pe Facebook în care demontează şirul evenimentelor prezentat de Carmen Dan.
„Doamna Carmen Dan recunoaşte cã la ora 6:27 a fost sunatã de domnul chestor Ioniţã, care a anunţat-o cã doreşte sã se vadã cu domnia sa. În acea dimineaţã, i-a transmis acesteia cã nu vrea sã fie şef al IGPR. Şedinţa de Guvern a avut loc la ora 13:30. Atunci am anunţat cã nu îl numesc pe domnul chestor Ioniţă, că nu îl demit pe domnul chestor Despescu şi cã aştept un raport de la dânsul. La acea orã, toate televiziunile titrau cã domnul chestor Ioniţã nu doreşte sã fie noul şef al IGPR. Cum poate spune cineva cã anunţul meu de la ora 13:30 l-ar fi putut face pe domnul chestor Ioniţă sã se rãzgândeascã? Trageţi dumneavoastră concluziile”, este mesajul postat de Mihai Tudose.