Acasă EDUCAȚIE Ministrul Educaţiei, Liviu Pop: „Vineri s-au plătit salariile aferente lunii decembrie pentru...

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop: „Vineri s-au plătit salariile aferente lunii decembrie pentru toţi profesorii”

5284
0
Liviu-Marian-Pop-Ministrul-Educatiei-Nationale-1

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, la Bistriţa, că vineri s-au plătit salariile aferente lunii decembrie pentru toţi profesorii din România, în cuantum total de peste un miliard de lei, în ciuda mai multor relatări din partea profesorilor care spuneau contrariul.

„Am luat salariile la noi şi astăzi este ziua de salarii. Prin ordin de ministru, toţi profesorii, în data de 14, vor primi salariile, nu va mai fi nicio întârziere – care era de multe ori din cauza, poate, a amânării unor decizii la nivel local, constituire de consiliu local, rectificare bugetară. S-au plătit toate salariile. Azi am plătit 1,106 miliarde de lei – salariile pentru toţi profesorii din România. Nu este o problemă de salarii, din punctul acesta de vedere”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Liviu Pop.

În cursul zilelor trecute site-ul Ministerului Educaţiei a făcut de asemenea un anunţ legat de modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar: “Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar reglementează organizarea şi funcţionarea unităţilor de învăţământ preuniversitar, denumite în continuare unităţi de învăţământ, în cadrul sistemului de învăţământ din România, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, şi se aplică în toate unităţile de învăţământ. Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.027/2018 modifică şi completează Anexa-Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar la Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice nr. 5.079/2016 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP)”.

CITEȘTE MAI DEPARTE: „Ministerul Educației a modificat regulamentul de organizare al școlilor”