Acasă SOCIAL Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: Al 13-lea salariu se va lua în...

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: Al 13-lea salariu se va lua în calcul la pensie

138216
2
ministrul muncii olguta vasilescu lia

Al treisprezecelea salariu va fi luat în calcul la stabilirea cuantumului pensiei, anunţă ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„O să se ia în calcul acordul global, că au fost pensionari care au avut al 13-lea salariu. Au avut și alte drepturi în afară de acest salariu și până acum nu le-au fost luate în calcul. Se vor luă în calcul toate componentele salariale pe care le-au avut și pentru care au contribuit”, a ținut să precizeze Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii a spus că Legea Pensiilor a fost finalizată și că se fac simulări pe trei modalități de calcul. De asemenea, Vasilescu a adăugat că se va face o diferențiere între categoriile de pensionari, aducând, din nou, în discuție pensionării care au cotizat până în 10 ani.

Loading…

„Va fi făcută o diferențiere între pensionării care au un stagiu mai mic de 10 ani față de ceilalți care au contribuit peste zece ani, așa este nornal. M-am bucurat să constat că organizațiile de pensionari au susținut în unanimitate acest lucru. Asta nu înseamnă că cei care au un stadiu sub 10 ani de cotizare vor suferi în vreun fel, în sensul că li se va tăia din pensie.

Noi am crescut cu 30% pensia minim garantată anul trecut și anul acesta o creștem din nou cu 30%, dar e important să fie o diferențiere între acele două categorii de pensionari, pentru că cei care au peste 10 ani stagiul de cotizare vor trebui să câștige mult mai mult în perioadă următoare în funcție de contributivitate, să crească pe punctul de pensie”, a spus Vasilescu.