Acasă POLITICĂ Parlamentarii și membrii Guvernului, singurii bugetari cărora le creşte salariul automat

Parlamentarii și membrii Guvernului, singurii bugetari cărora le creşte salariul automat

539
0
lei bani salarii

Sindicaliştii din Cartel Alfa prefigurează în anul 2019 conflicte sociale deschise și critică ordonanţa privind măsurile fiscale. Aceștia acuză Guvernul de lipsă totală de dialog social, de dispreţ faţă de lege şi faţă de cetăţeni.

„Începând cu 1 ianuarie 2019, indemnizaţiile parlamentarilor şi ale membrilor guvernului se vor majora ca efect al creşterii salariului minim pe economie. Spre exemplu, indemnizaţia domnului ministru Teodorovici va fi mai mare cu 1890 lei pe lună, iar indemnizaţia de bază a unui parlamentar creşte cu cel puţin 1620 lei lunar.

Aleşii noştri şi numiţii lor (persoanele din conducerea autorităţilor publice) reprezintă singura categorie de bugetari cărora salariul le creşte automat, cu fiecare creştere a salariului minim.

Este o discriminare faţă de ceilalţi salariaţi bugetari, pe care am reclamat-o şi la adoptarea legii, însă consensul transpartinic în ceea ce priveşte privilegiile au blocat orice recurs constituţional. Prin adoptarea OUG nr. 144/2018, încă odată Guvernul nu se gândeşte la cetăţeni, ci numai la aleşi”, afirmă reprezentanţii Cartel Alfa într-un comunicat intitulat “2019 – un an în care se prefigurează conflicte sociale deschise”.

„Guvernul PSD creează doar efecte negative”.

Sindicaliștii acuză faptul că adoptarea unor acte normative privind soarta salariaţilor cu ignorarea regulilor dialogului social este un obicei al guvernului PSD și creează doar efecte negative.

În timp ce, salariile aleşilor se măresc automat prin grilă, odată cu creşterea salariului minim, în sectorul privat, lipsa contractelor colective şi a coeficienţilor de ierarhizare trage spre salariul minim alte zeci de mii de lucrători calificaţi şi cu experienţă.

Îngheţarea punctului de pensie până în septembrie 2019 şi adoptarea unei legi a pensiilor care va genera discriminări între salariaţii care au contribuit diferit dar vor avea pensii identice, distrugerea pilonului II de pensii sunt alte motive de nemulţumire în rândul salariaţilor şi pensionarilor, conform Cartel Alfa.

Guvernul, prin lipsa totală de dialog social, prin dispreţul faţă de lege şi faţă de cetăţeni este direct responsabil de viitoarele conflicte sociale, avertizează sindicaliştii.