Acasă POLITICĂ Premierul Viorica Dăncilă: revizuirea unor sentințe este o șansă pentru ”cei care...

Premierul Viorica Dăncilă: revizuirea unor sentințe este o șansă pentru ”cei care au fu… fost corupți”.

595
0
dancila revizuirea unor sentințe

Premierul Viorica Dăncilă s-a declarat de acord cu ordonanța anunțată de Tudorel Toader care le permite celor condamnați definitiv după 2014 să atace sentințele pe motiv că au fost judecați de complete de 5 nelegal constituite. În opinia lui Dăncilă, faptul că Guvernul vrea să emită o astfel de ordonanță nu împiedică deloc lupta împotriva corupției.

Într-un interviu la Antena 3, Viorica Dăncilă a spus că „toți oamenii care au suferit au nevoie de un proces corect”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, declarase că ordonanța de urgență se află în draft și va fi adoptată de Guvern „dacă și când decide” premierul Dăncilă. Șefa Executivului nu a anunțat un termen de adoptare a ordonanței, însă surse din partidul de guvernământ susțin că actul normativ trebuie adoptat „cât mai repede”. Următoarea ședință de guvern va avea loc vineri, în condițiile în care prim-ministrul merge zilele acestea la Bruxelles, la sediul NATO.

Revizuirea unor sentințe este o șansă pentru ”cei care au fu… fost corupți”

Premierul Viorica Dăncilă a explicat, în interviul acordat, că ordonanța pentru revizuirea unor sentințe este o șansă pentru ”cei care au fu… fost corupți”.

”Lupta împotriva corupției, faptul că dăm această ordonanță de urgență nu împiedică cu nimic lupta împotriva corupției, dăm posibilitatea redeschiderii unor procese în care cei care au fu… fost corupți și celor care au fost achitați și cei care au fost condamnați pot să-și dovedească, le dăm oportunitatea să-și dovedească nevinovăția”, a spus Dăncilă.

Momentul, în înregistrarea de mai jos, de la 01:20:30