Acasă SOCIAL Prime de Paște uriașe pentru angajații mai multor companii de stat

Prime de Paște uriașe pentru angajații mai multor companii de stat

1033
0
bani lei prime

Peste 13.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor primi, de Paşti, tichete cadou în valoare de 1.100 de lei. Prime vor fi acordate şi la Complexul Energetic Hunedoara, valoarea acestora fiind mai mică, de doar 220 de lei, în tichete valorice.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a declarat, luni, că toţi angajaţii vor primi, până vineri, tichete cadou în valoare de 1.100 de lei drept primă de Paşti, suma fiind egală pentru toţi angajaţii, indiferent de funcţie.

„Pentru sărbătorirea Paştelui, primele au fost majorate la valoarea de 1.100 lei. În 2017 au fost de 900 de lei. Primele vor fi acordate în câteva zile şi vor fi sub formă de tichete, pentru cei 13.350 de salariaţi”, a declarat Sorin Boza.

Primele sunt acordate în baza prevederilor noului contract colectiv de muncă al CE Oltenia, care a fost semnat în 21 martie 2018, de către reprezentanţii administraţiei şi ai celor patru federaţii sindicale reprezentative. Acesta are o valabilitate de doi ani, însă ar mai putea fi făcute modificări salariale în baza unui act adiţional.

Şi angajaţii Complexului Energetic Hunedoara vor beneficia de prime de Paşti sub formă de tichete cadou, în valoare de 220 de lei. Acestea vor fi acordate până miercuri celor aproximativ 4.500 de mineri şi energeticieni.

„Toţi vor beneficia de prime, şi minerii, şi energeticienii. Vor consta în tichete cadou de 220 de lei pentru fiecare din cei 4.500 de angajaţi. Nici nu ne aşteptam, nu este mult pentru salariaţi, dar la situaţia pe care o avem este bine”, a declarat, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

DISTRIBUIȚI