Acasă POLITICĂ PSD, PNL, ALDE și PMP fac politică în biserică. Referendumul, promovat în...

PSD, PNL, ALDE și PMP fac politică în biserică. Referendumul, promovat în faţa altarului

719
0

„Întâlnirea atipică”, așa cum a fost caracterizată de presa locală, a avut loc pe 24 septembrie, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Bănești, acolo unde au venit parlamentari de Prahova, primari din mai multe localități, reprezentanți ai clerului și cetățeni.

Discuțiile au fost purtate pe tema referendumului pentru familie, între politicieni ai partidelor PSD, PNL, ALDE și PMP, preoți din Protoieria Câmpina și credincioși.

Au participat politicieni de la aproape toate partidele parlamentare (fără USR) și toți s-au declarat în favoarea inițiativei legislative de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Au fost prezenți Grațiela Gavrilescu – ministrul Mediului și președinte ALDE Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu – președinte PNL Prahova, Bogdan Toader – președinte PSD Prahova și președinte al Consiliului Județean, senatorul PSD Emanoil Savin, primarul Câmpinei Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi (secretar executiv al PMP la nivel național), primarii din Bănești, Poiana Câmpina, Provița de Sus, Provița de Jos, Filipeștii de Târg și Filipeștii de Pădure, Breaza, Florești, Băicoi, Măgureni și multe alte localități.

Citiți mai multe AICI.

Ulterior, într-un comunicat de presă, PNL Câmpina a arătat că sprijină această inițiativă și că îi îndeamnă susținătorii PNL și pe câmpineni să participe la referendum, ca să voteze „DA”.

În luna Aprilie și PSD Sibiu a dat un comunicat prin care susţine referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei tradiţionale drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie

sursa foto, articol: Câmpina TV