Acasă RECOMANDĂRI O noua taxă auto care se aplică tuturor șoferilor, indiferent dacă ați...

O noua taxă auto care se aplică tuturor șoferilor, indiferent dacă ați plătit sau nu timbrul de mediu

26576
0

Şoferii vor avea parte de o nouă taxă, iar ea va fi cu atât mai mare cu cât maşina poluează mai mult. Noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto, ea urmând să fie calculată în funcţie de gradul de poluare al maşinii.

Autorităţile vor astfel să descurajeze importurile de autovehicule second hand şi se gândesc să impună, pentru aceste autoturisme, un bir ce poate ajunge şi la 200 de euro pe an. Statul încă nu a început să restituie timbrul de mediu – taxă declarată ilegală de autorităţile europene – dar se gândeşte la una pe care toţi proprietarii de maşini ar trebui să o achite anual.

Noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto, ea urmând să fie calculată în funcție de gradul de poluare al maşinii.

„Autovehiculele foarte poluante, cum sunt cele non euro sau euro 1 vor plăti anual un impozit de 200 de euro, iar cele cu clasa de poluare euro 5 sau euro 6, 50 de euro”, a declarat Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Service-urilor Independente.

Dacă anul trecut vechimea medie a maşinilor importate depăşea cu puţin 8 ani, anul acesta depăşeşte 12 ani, potrivit autorităţilor. Din 4 maşini care sunt verificate la Registrul Auto Român, una este respinsă din cauza stării tehnice.

Taxa auto se va aplica în funcţie de gradul de poluare al autovehicului. Exemplu: maşinile cu normă de poluare Euro 1 sau Non Euro vor plăti o taxă anuală mare, estimată la 200 euro/an.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, în şedinţa Comisiilor de Mediu ale Parlamentului, că timbrul de mediu ar putea fi înlocuit în cursul acestei luni conform directivelor europene, pentru diminuarea poluării.

Parlamentarii din Comisiile de Mediu au dat un aviz favorabil bugetului pe 2018 pentru Ministerul Mediului, cu 16 voturi pentru, 4 împotrivă şi o abţinere.

Te-ar putea interesa și:

Din luna mai, cumpărătorii mașinilor la mâna a doua vor risca amendarea dacă nu anunță tranzacțiile

DISTRIBUIȚI