Acasă POLITICĂ Salariile deputaților cresc în această lună cu 800 de lei

Salariile deputaților cresc în această lună cu 800 de lei

950
1
superimunitate psd codul penal

În timp ce sindicatele se plâng că angajaţii din sistemul bugetar pierd între 30 şi 40 la sută din salariu, ca urmare a aplicării legii salarizării şi a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat, deputaţii câştigă începând din această lună 800 de lei în plus. Vorbim de deputaţi fără funcţii.

Transferul contribuției de la angajator la angajat îi putea afecta pe parlamentari, asftel că brutul lor a fost indemnizat pentru a nu primi bani mai puțini, ceea ce le-a adus un venit mai mare în net, cu aproape 800 de lei.

Indemnizaţie brută deputat luna decembrie: 13.050 lei
Indemnizaţie brută deputat ianuarie: 17.100 lei
Indemnizaţie netă deputat decembrie: 9.153 lei
Indemnizaţie netă deputat ianuarie: 9.993 lei

Pe de altă parte, aproape 22.000 de bugetari vor avea salarii mai mici. Este anunţul făcut luni de către preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

Sebastian Oprescu spune că vor scădea veniturile funcţionarilor publici din ministere şi a celor din deconcentrate cu până la 40 la sută. Tăierea salariilor vine ca urmare a trecerii contribuţiei de la angajator la angajat, dar şi ca urmare a aplicării noii legi a salarizării.

Liviu Dragnea, susține că salariile a 97% dintre bugetari au crescut, în timp ce 3% dintre ei au parte de „mici” scăderi salariale.

Întrebat de jurnaliști care este situația lui, Liviu Dragnea a spus că încă nu şi-a verificat cardul pentru a putea spune cu cât i-a crescut salariul în luna ianuarie.

„N-am verificat cardul. Din ce am vorbit cu doamna secretar general, din toți cei care primesc salarii de aici, se pare că la 3% sunt mici scăderi. La 97% sunt creșteri”, a spus liderul PSD și al Camerei Deputaților.

DISTRIBUIȚI