Acasă POLITICĂ PSD îl acuză pe Klaus Iohannis de înaltă trădare: „documentul este gata”

PSD îl acuză pe Klaus Iohannis de înaltă trădare: „documentul este gata”

1289
0
dragnea iohannis

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că documentul pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare este finalizat, dar că încă PSD şi ALDE nu au luat o decizie în această privinţă.

Liviu Dragnea a declarat în cadrul unei emisiuni de televizione că „nişte colegi” au lucrat la acest document, că ştia despre acest lucru şi că documentul este gata. Acesta a mai precizat și că încă nu s-a luat o decizie.

Dragnea a susţinut că există multe elemente pentru care Klaus Iohannis poate fi acuzat de înaltă trădare.

„Sunt multe acţiuni ale lui Iohannis care pot îmbrăca forma trădării. Nu mi-aş dori să ajung acolo, dar nu e imposibil. Sunt acţiuni care au adus deservicii României”, a afirmat președintele PSD.

Conform articolului 96 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare. Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

DISTRIBUIȚI